Een kind in nood, ziek of ondervoed... we helpen altijd. Toch? Maar wat als hulp verdwijnt? Dat risico is er. We zien dat leiders en instellingen zich terugtrekken. Zoals de ontmanteling van USAID en de bezuinigingen door de regering. Er is dus minder steun voor ontwikkelingssamenwerking. Dit raakt miljoenen kinderen wereldwijd.
Kinderen missen zoveel waar ze recht op hebben: eten, schoon water, medische zorg, onderwijs, een veilige slaapplek. De aandacht voor kinderrechten is verslapt. Juist nu is onze gezamenlijke steun van cruciaal belang. Samen kunnen we een reddingsboei zijn voor deze kinderen en hen helpen een betere toekomst op te bouwen.
Wij zijn er voor ieder kind. Jij ook?
UNICEF is blij met elke gift en helemaal met mensen die ons voor langere tijd structureel steunen. Want als vaste donateur zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan UNICEF investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als vaste donateur van UNICEF draag je bij aan wereldwijde structurele kinderhulp, waardoor we kinderen echt een beter leven kunnen geven. We houden onze leden op de hoogte van de resultaten.
Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.
Van iedere euro ging in 2023 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 19 procent.
Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder
© UNICEF/UNI730613/Shahan
Mohammed, 15, houdt een duif vast die hij heeft grootgebracht op het dak van zijn huis in het dorp Bseimeh, Damascus, op 2 februari 2025.
Mohammed herinnert zich hoe hij met zijn vader het huis van zijn grootouders aan het schoonmaken was toen zijn vader een vreemd voorwerp op het dak zag. Mohammed, die kennis over explosieve oorlogsresten had opgedaan in een door UNICEF ondersteunde safe space, waarschuwde zijn vader het niet aan te raken en redde zo het leven van zijn vader.
In 2015 vluchtte Mohammed met zijn ouders vanwege het conflict in Syrië. Na zes jaar keerde ze terug in 2021 naar Bseimeh. Voor Mohammed heeft de leerervaring in de safe space zijn toekomstige aspiraties gevormd. ''Ik was vroeger bang voor explosieven, maar nu zie ik ze als een uitdaging die collectieve actie vereist. Explosieve oorlogsresten schaden mensen – vooral kinderen – en dieren. Ik wil ze beschermen,'' zegt hij vastberaden.