Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Grootste Kinderrechtenles 2020

20 november is het weer zover: De Grootste Kinderrechtenles 2020! Weet jij wat kinderrechten zijn? Veel kinderen weten dat nog niet. Daarom wil UNICEF dat zoveel mogelijk kinderen op deze dag leren over kinderrechten. Doet jouw klas al mee?

Het belooft een leuke les te worden waar we het gaan hebben over wat rechten zijn en hoe je voor je rechten op kunt komen. Kinderen zijn verschillend, maar ook allemaal gelijk. Ieder kind heeft dezelfde rechten. Aan het eind van de les mag je het Kinderrechtenverdrag boekje mee naar huis nemen, zodat je de rechten thuis nog een keer kunt lezen. 

De challenge

Dit jaar vieren we de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag op 20 november met een bijzondere challenge. Het zit zo, uit het onderzoek Geluk onder Druk? van UNICEF blijkt dat leerlingen uit groep 7 en 8 het vaakst stress ervaren door de mening van anderen. Stel je voor dat jullie zelf een recht mogen bedenken voor in de klas, dat er voor zorgt dat jullie beter in je vel zitten, en minder stress hebben om de mening van anderen. Hoe ziet dat recht er dan uit? En hoe zorgen jullie dat iedereen zich eraan houdt?

Dit recht mogen jullie laten zien of horen op een manier die bij jullie past, met een video, een verhaal, een lied, een toneelstuk of een tekening, echt alles mag! De winnende klassen mogen een filmpje maken samen met het Kinderrechten Filmfestival en één klas ontvangt een bokaal van Klaas van Kruistum.

Komt Klaas jouw klas helpen met de challenge?

En er is meer! Je kunt als klas namelijk kans maken op een gastles van Klaas. Hij gaat de klas helpen met het verzinnen van een nieuw recht. Vind jij dat jouw klas deze gastles moet winnen? Laat het weten aan jouw juf of meester!

Doe je mee?

Vertel jouw juf of meester over de Grootste Kinderrechtenles

Klik hier voor meer informatie