Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wat doet UNICEF met de opbrengst van Giro555?

6 april 2017

De Giro555-actie voor de hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen loopt nog steeds door. Aan het einde van de actiedag op 29 maart was er meer dan 30 miljoen euro opgehaald, maar daar komt nog steeds veel geld bij.

Een verpleegkundige meet de bovenarm van een ondervoed jongetje in de provincie Dhamar (Jemen).

Een verpleegkundige meet de bovenarm van een ondervoed jongetje in de provincie Dhamar (Jemen).

Een verpleegkundige meet de bovenarm van een ondervoed jongetje in de provincie Dhamar (Jemen).

UNICEF Nederland krijgt van dit bedrag ruim 4,1 miljoen euro. Een groot deel daarvan gaat naar Jemen. Het UNICEF-kantoor in dit land heeft in 2017 namelijk 84 miljoen dollar nodig voor het opsporen en behandelen van ondervoede kinderen en het voorkomen van ondervoeding. We hebben uit de opbrengst al eerder 2,2 miljoen euro kunnen overmaken.

In Noordoost-Nigeria is 40 miljoen dollar nodig voor dezelfde hulp. We hebben al 400.000 euro overgemaakt en nu krijgt het UNICEF-kantoor er 650.000 euro bij.

Ook Kenia krijgt van ons een bijdrage, want de opbrengst gaat ook naar een aantal buurlanden van de vier landen waarom deze actie draait. Het land heeft 13,5 miljoen euro nodig voor het behandelen van ondervoede kinderen en het voorkomen van ondervoeding. We hebben al 700.000 euro kunnen bijdragen.

Wil je (nogmaals) bijdragen aan de Giro555-actie? Doneer dan via de button hieronder. Dankjewel!

Help slachtoffers hongersnood

Red levens. Geef voor eten. Geef aan Giro555.

Gerelateerd aan dit onderwerp