Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin je de mogelijkheid hebt om je donatie een keertje over te slaan. Als je niets doet, wordt je donatie automatisch afgeschreven.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Een jongen krijgt instructies tijdens het handen wassen in Cocody, een voorstad van Abidjan (Ivoorkust).

Waaraan besteden we je gift?

Terwijl het leek alsof de wereld de afgelopen maanden stilstond, blijft UNICEF doorgaan om kinderen, jongeren en families te beschermen tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Tijdens de eerste 120 dagen van de crisis zorgden wij ervoor dat 1 miljoen zorgmedewerkers beschermende kleding kregen, 38,5 miljoen mensen voorzien werden van handgel en zeep, meer dan 225 miljoen kinderen op afstand verder konden leren en 2,9 miljard mensen cruciale informatie over preventiemaatregelen kregen. Bekijk meer resultaten

De impact van corona op kinderen wordt steeds beter zichtbaar. Ze missen gezonde voeding, vaccinaties en onderwijs, en hebben steeds minder toegang tot basiszorg. Door de economische gevolgen van corona leven steeds meer families in armoede, waardoor ook kinderarbeid stijgt. Volgens een recent onderzoek zouden er het komende half jaar 6.000 meer kinderen per dag kunnen sterven door de impact van corona. Een horrorscenario dat we hoe dan ook moeten voorkomen.   

Het is daarom ook ontzettend belangrijk om nú in actie te komen, om kinderen nú te beschermen tegen alle rampzalige gevolgen van zo’n wereldwijde crisis. Dankzij jouw gift van deze maand kunnen we ondanks de vele uitdagingen bijvoorbeeld belangrijke vaccins naar kinderen brengen, zodat ze geen extra risico lopen op dodelijke ziektes als de mazelen. Alvast enorm bedankt voor je steun!

Lees meer over UNICEF en het coronavirus

Wil je flex-donateur worden?

Je kunt je hiervoor online aanmelden, of bel 088 444 96 66 (lokaal tarief). Ons team Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Aanmelden