Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor ieder kind, maar zelf bepalen of je elke maand impact maakt? Dat kan! Als Flex-donateur steun je namelijk kinderen wereldwijd, wanneer het jou uitkomt.
UNICEF wil het beste voor ieder kind, maar ook het beste voor onze donateurs. Daarom vinden wij het belangrijk dat er voor iedereen een passende manier moet zijn om te steunen. Bijvoorbeeld met Flex-doneren. Jij bepaalt elke maand of je doneert, gemakkelijk en snel via je mobiele telefoon.
Als Flex-donateur bepaal jij dus iedere maand of wij incasseren. Hieronder leggen we uit hoe dat precies werkt.
Je hebt je aangemeld als Flex-donateur! Vanaf nu zet jij je in voor een betere toekomst voor ieder kind, wanneer het jou uitkomt.
Vervolgens ontvang je vóór elke 10e van de maand van ons een SMS. Hierin lees je hoe jouw donatie een verschil maakt én brengen we je op de hoogte van het aankomend incasso-moment.
Komt de donatie even niet goed uit? Klik op de link in de SMS en kies vervolgens voor ‘overslaan’. Jouw donatie wordt die maand niet afgeschreven.
Wil je die maand wél doneren? Bedankt! Dan hoef je verder niets te doen en wordt jouw donatie aan het einde van de maand geïncasseerd.
De volgende maand ontvang je weer een SMS, waarmee jij wederom kan bepalen of je wél of niet geeft. Flexibel hé?
Met jouw Flex-donatie kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind een betere toekomst krijgt. Van onderwijs tot noodhulp: wij houden je graag op de hoogte waar jouw steun aan bijdraagt. Zo brengen wij de situatie van kinderen wereldwijd én de hulp van UNICEF een stukje dichterbij.
Lees hieronder verhalen waarbij de donaties van Flex-donateurs het verschil maakten.
© UNICEF/UN0792084/Haddad
Trots laat de vierjarige Naya haar tekening zien aan een UNICEF-medewerker. De tekening staat symbool voor méér dan alleen creatief bezig zijn. Voor Naya is het een manier om haar emoties te uiten en afleiding te zoeken in de verschrikkelijke situatie waar ze in zit.
In februari verwoestte de aardbeving haar huis in Syrië, waarna ze terecht kwam in een opvanglocatie. Een bezoek aan de kindvriendelijke ruimte is sindsdien haar hoogtepunt van de dag. Naya kan hier niet alleen spelen, ze krijgt ook psychosociale ondersteuning. Dit helpt kinderen als Naya om te gaan met de traumatische ervaringen van de aardbeving, door middel van bijvoorbeeld spelen, knutselen of sporten.
© UNICEF/UN0777983/al Sayed/AFP
UNICEF moet elke dag voorbereid zijn op een ramp, denk aan de aardbeving die plotseling duizenden slachtoffers maakte in het grensgebied van Turkije en Syrië. Jouw donatie draagt eraan bij dat wij in dit soort situaties direct in actie kunnen komen om kinderen in nood te helpen.
Tijdens een humanitaire crisis helpen wij getroffen kinderen met onder andere medische zorg, voedingscentra en schoon drinkwater. Ook zetten we ‘Child Friendly Spaces’ op, een plek waar kinderen kunnen spelen en psychosociale hulp krijgen om opgelopen trauma's te verwerken.
© UNICEF/UN0698962/Asad Zaidi
Met een intense blik kijkt de negenjarige Fazila in de camera. Ze draagt een zware jerrycan op haar hoofd met water, die ze net gevuld heeft bij de waterpomp. Het is één van de weinige plekken die nog droog is in haar omgeving. Fazila en duizenden andere kinderen zijn getroffen door de aanhoudende moessonregen in grote delen van Pakistan.
Huizen, scholen, gezondheidscentra… Ze zijn allemaal weggevaagd en meegenomen door zware overstromingen. Duizenden gezinnen zijn dakloos, voedselschaarste ligt op de loer en risico op ziektes is groot. UNICEF staat voor de getroffen kinderen klaar met noodhulp als veilig drinkwater, medische benodigdheden en therapeutische voeding.
© UNICEF/UN0601691/Moldovan
Het is 4 maart 2022 als Alisa (8) uit Oekraïne de grens van Roemenië bereikt. Halsoverkop heeft ze haar thuis moeten verlaten om te vluchten voor het oorlogsgeweld. Samen met haar moeder. Zonder haar vader. Hij bleef thuis in hun woonplaats Odessa, zonder te weten wanneer én of ze elkaar weer zouden zien. Het is het intrieste verhaal van een door oorlog verscheurde familie op weg naar veiligheid.
UNICEF helpt de kinderen in Oekraïne én de kinderen die op de vlucht zijn. Bij zogenoemde Blue Dots, gelegen aan vluchtroutes, bieden we noodhulp met eten en drinken en een plek om even tot rust te komen.
Meer weten over Flex-doneren of wil je je liever telefonisch aanmelden? Bel met onze klantenservice 088 444 96 66 (lokaal tarief). Ons team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur en helpt je graag verder.
Ben je al Flex-donateur en heb je een vraag over bijvoorbeeld het wijzigen van je telefoonnummer, wijzigen van je maandelijkse donatiebedrag of wil je opzeggen? Ook dan helpt onze klantenservice je graag verder!