Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin je de mogelijkheid hebt om je donatie een keertje over te slaan. Als je niets doet, wordt je donatie automatisch afgeschreven.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Amir (10) heeft tien maanden in kamp Moria gewoond. "Het leven was daar erg moeilijk. Ik hoorde er de wind huilen en mijn handen, voeten en gezicht waren altijd koud. Mijn vader bracht zijn dagen door met wachten in lange rijen. Als hij ontbijt voor ons had gehaald, moest hij weer de rij in voor de lunch en daarna voor het avondeten."

Waaraan besteden we je gift?

Kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is in september door brand verwoest. Inmiddels is een paar kilometer verderop een nieuw kamp verrezen. De kinderen die er verblijven hebben weliswaar nieuwe tenten, maar verder zijn hun problemen verre van voorbij. UNICEF helpt hen daarom op alle mogelijke manieren. Een paar voorbeelden:

  • We geven onderwijs en psychosociale zorg. Daardoor krijgen de kinderen meer structuur in hun leven en kunnen ze hun vaak traumatische ervaringen beter verwerken.
  • We zorgen voor schoon water en geven voorlichting over hygiëne, zodat kinderen en hun families zich beter kunnen beschermen tegen het coronavirus en andere besmettelijke ziektes.

Jouw steun is hierbij onmisbaar. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Wil je flex-donateur worden?

Je kunt je hiervoor online aanmelden, of bel 088 444 96 66 (lokaal tarief). Ons team Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Aanmelden