Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samen impact voor kinderen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw bedrijf ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse bedrijven en organisaties én private schenkers.

Samenwerken

Dit doen wij op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in uw bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten en personeelsacties tot structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen.

Welke manier van samenwerken past bij u?

In maart 2019 organiseerden wij de UNICEF Business Impact Day. Waarom UNICEF en organisaties samenwerken? Bekijk de video.

UNICEF werkt onder meer samen met:

De Philips Foundation

UNICEF en de Philips Foundation werken samen om betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen te verzorgen. Zo werken we aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en lokale (technische)oplossingen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Met kennis van Philips en financiering van de Foundation is een app ontwikkeld die in kaart brengt welke medische apparatuur in plattelandsklinieken in Kenia aanwezig is en wat de status daarvan is. De app is in 2018 getest in 163 klinieken in de regio Kakamega. De app bleek goed te werken en de data en inzichten helpen de zorgverlening in de regio te verbeteren.

Lees verder om te zien met welke internationale bedrijven we nog meer samenwerken voor kinderrechten wereldwijd.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

  TUI Care Foundation

  UNICEF en TUI Care Foundation richten zich samen op noodhulp en onderwijs om ervoor te zorgen dat kinderen hun volledige potentieel bereiken.

  Bijna een kwart van de kinderen in de wereld woont in conflictgebieden of door rampen getroffen landen. Voor deze kinderen in noodsituaties is onderwijs essentieel. Scholen bieden kinderen een stabiele en beschermende omgeving. Daarnaast is onderwijs op de lange termijn dé sleutel tot economische groei, vermindering van armoede en ongelijkheid. Het draagt bij aan vrede en stabiliteit in een land.

  Lees verder om te zien met welke nationale bedrijven wij nog meer samenwerken.

  Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

   Ondernemers

   Ook MKB'ers en ondernemers kunnen bijdragen aan een beter leven voor kinderen:

   Wij bieden op onze website drie pakketten aan om als bedrijf UNICEF Business Buddie te worden. Bij alle mogelijkheden is een jaarlijkse donatie vereist. De inhoud van het pakket is afhankelijk van het gedoneerde bedrag. 

   Voor Haagse ondernemers is het mogelijk om Klasgenoot te worden van UNICEF Klas 070. Draag bij aan de activiteiten en het project ‘Een bouwsteen voor de toekomst’ in Ivoorkust met een jaarlijkse bijdrage van 1500 euro.

   >1
   miljoen

   kinderen dankzij ING bereikt met de UNICEF onderwijsprogramma's die zij steunt

   ± 1
   miljoen

   kinderen dankzij DSM bereikt om ondervoeding tegen te gaan

   5000
   meisjes

   kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching

   1800
   vrije uren

   door medewerkers van Gemeente Den Haag gedoneerd aan UNICEF Geef-een-dag

   Contact

   Wilt u graag contact over hoe u als bedrijf bijdraagt aan kinderrechten wereldwijd?

   Janneke

   Janneke Monkhorst

   Hoofd Partnerships

   JMonkhorst@unicef.nl

   +31 (0)6 1439 9979