Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wie goed doet, goed ontmoet! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie.

Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam

Kinderen zijn onze toekomst. In je privéleven kan je een groot verschil maken in hun levens, maar als ondernemer kan je nog veel meer impact maken!

Als bedrijf ben je onlosmakelijk verbonden met kinderen. Je huidige werknemers zijn vaak ouder of verzorger en kinderen kunnen (indirect) betrokken zijn in jouw productieketen. Of de invloed nu positief of negatief is, de verwevenheid met kinderen is groter dan je soms denkt.

Geloof jij er ook in dat een kind kind moeten kunnen zijn en wil je met jouw bedrijf een wereld van verschil maken in hun leven? Dan kan dit als UNICEF Business Buddie! Met een jaarlijkse bijdrage verbeter je de levens van kinderen op een concrete en resultaatgerichte manier. Zo draag je bij aan een educatief programma Can’t Wait to Learn of Plastic Bricks en krijg je door onze impactscan en workshop(s) helder waar je als organisatie meer kunt doen om een positieve impact op kinderen te hebben.

Meld je aan als UNICEF Business Buddie

Vul het formulier in!

Aanmelden

Dankzij donaties uit 2019 konden 5.843 kinderen op 2.370 tablets leren lezen, schrijven en rekenen in e-learning centra 

Can’t Wait to Learn

Soedanese kinderen hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van conflicten en overstromingen in het land. Ze gaan ook niet naar school, omdat er simpelweg geen scholen zijn in de meest afgelegen gebieden. UNICEF brengt daar verandering in met Can’t Wait to Learn. Dankzij dit innovatieve programma leren kinderen lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets.

In 2020 konden er 636 kinderen naar school door de bouw van 6 klaslokalen door bijdragen uit 2019

Plastic Bricks

Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic. Hiervan wordt slechts 5 procent verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. UNICEF en partners werken aan het project Plastic Bricks waarmee plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen.

Als UNICEF Business Buddie

  • Laat je zien dat je maatschappelijk betrokken ondernemen serieus neemt.
  • Geef je jouw medewerkers een extra reden om trots te zijn op jouw bedrijf.
  • Krijg je inzicht in het effect van jouw bedrijf op kinderrechten zowel in de bedrijfsvoering als in de keten (via een gratis workshop).
  • Inspireer je klanten en relaties om ook te staan voor kinderrechten.
  • Geef je belastingvrij.
  • Krijg je een aantal materialen van ons om gemakkelijk over je Buddie zijn te communiceren, zowel online als fysiek.
  • Kies je zelf het doel van je donatie en je krijgt een terugkoppeling van de resultaten van je donatie.
  • Krijg je exclusieve toegang tot UNICEF events.
  • Kun je een netwerkborrel organiseren met UNICEF.
  • Word je als eerste op de hoogte gebracht van UNICEFcampagnes waar je met je bedrijf aan deel kunt nemen.

Maak gebruik van de materialen & voordelen die je ontvangt als UNICEF Business Buddie (vanaf 2.500 euro per jaar)

Contact

Twijfel je nog of UNICEF Business Buddies iets voor jouw bedrijf is? Bekijk de veelgestelde vragen, wie weet helpt dit je verder. Zit hier het antwoord op jouw vragen niet tussen? Neem dan contact op met Joliene Heimgartner.

Joliene heimgartner mkb

Joliene Heimgartner

Partnerships

businessbuddies@unicef.nl

+31 (0)6 2121 4267