Een kind in nood, ziek of ondervoed... we helpen altijd. Toch? Maar wat als hulp verdwijnt? Dat risico is er. We zien dat leiders en instellingen zich terugtrekken. Er is minder steun voor ontwikkelingssamenwerking. Dit raakt miljoenen kinderen wereldwijd.
Kunnen zij op jou rekenen?
Doneer nuDe wereld is meedogenloos voor kinderen die in oorlog en armoede opgroeien. Kinderen missen zoveel waar ze recht op hebben: eten, schoon water, medische zorg, onderwijs, een veilige slaapplek.
Terwijl regeringen zouden moeten blijven bijdragen aan een toekomst voor deze kinderen, worden grenzen opgetrokken en wordt ontwikkelingssamenwerking ter discussie gesteld.
Bijna 1 op de 5 kinderen wereldwijd leeft of vlucht nu uit conflictgebieden, aangezien de wereld op dit moment het hoogste aantal conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog ervaart. Ongeveer 1 op de 4 kinderen kampt met ernstige voedselarmoede.
...voor ieder kind in armoede → voeding, opvang en schoon drinkwater.
...voor ieder kind dat zijn ouders is verloren → opvang en bescherming.
...voor ieder kind in nood → een veilige plek om te spelen, leren en opgroeien.
Jouw steun is belangrijker dan ooit. Want samen met mensen zoals jij, die begrijpen dat dit de tijd is om op te staan, zetten we cruciale noodhulp voor kinderen voort.
Programma's en investeringen die door UNICEF en partners worden ondersteund, dragen bij aan de impact voor kinderen nu én in de toekomst. Zo realiseren we samen onder andere dat:
UNICEF is voor, tijdens én na noodsituaties ter plaatse met levensreddende hulp en hoop voor kinderen. Deze resultaten behaalt UNICEF niet alleen, dat doen we samen.
Lees hier meer over de tien grootste resultaten die UNICEF heeft gerealiseerd voor kinderen.
Mohammed houdt zijn duif vast.
© UNICEF/UNI730613/Shahan
Mohammed, 15, houdt een duif vast die hij heeft grootgebracht op het dak van zijn huis in het dorp Bseimeh, Damascus, op 2 februari 2025.
Mohammed herinnert zich hoe hij met zijn vader het huis van zijn grootouders aan het schoonmaken was toen zijn vader een vreemd voorwerp op het dak zag. Mohammed, die kennis over explosieve oorlogsresten had opgedaan in een door UNICEF ondersteunde safe space, waarschuwde zijn vader het niet aan te raken en redde zo het leven van zijn vader.
In 2015 vluchtte Mohammed met zijn ouders vanwege het conflict in Syrië. Na zes jaar keerde ze terug in 2021 naar Bseimeh. Voor Mohammed heeft de leerervaring in de safe space zijn toekomstige aspiraties gevormd. ''Ik was vroeger bang voor explosieven, maar nu zie ik ze als een uitdaging die collectieve actie vereist. Explosieve oorlogsresten schaden mensen – vooral kinderen – en dieren. Ik wil ze beschermen,'' zegt hij vastberaden.