We geloven sterk in de kracht van samenwerking om een verschil te maken in het leven van kinderen. Daarom vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden om met uw kerk bij te dragen aan het verbeteren van levens en het brengen van hoop aan kinderen wereldwijd.
Organiseer een collecte met behulp van onze collectematerialen en maak het opgehaalde bedrag over naar IBAN NL86 INGB 0000 0001 21 t.n.v. UNICEF Nederland o.v.v. Collecte (maand).
UNICEF is een van de organisaties waaraan u kunt geven via de Givt App. Als u met uw kerk gebruik maakt van deze manier van collecteren, dan kunt u de opbrengst van de collecte wijden aan UNICEF.
Download hier de algemene collectebeschrijving over UNICEF voor het kerkblad en of nieuwsbrief.
Download hier de collectebeschrijving over noodhulp van UNICEF voor het kerkblad en of nieuwsbrief.
Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op deze manier bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Voor, tijdens en na een humanitaire ramp zijn we er en we blijven zolang dat nodig is. Aan de frontlinies en achter de schermen. We ruimen obstakels uit de weg én zorgen voor duurzame oplossingen. Wij geven nooit op. UNICEF is in de unieke positie om kinderen te bereiken op de moeilijkst bereikbare plekken.
Of het nu gaat om een dodelijke orkaan, een gewapend conflict, voedselschaarste of de uitbraak van een epidemie - onze UNICEF-teams zijn vaak als eerste ter plaatse met levensreddende hulp. We zorgen voor onderdak, dekens, drinkbaar water, medicijnen en medische zorg. We verlenen psychologische eerste hulp en richten kindveilige zones in waar de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen.
Laten we samenwerken om een wereld van verschil te maken en een licht van hoop te laten schijnen in het leven van kinderen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe u kunt bijdragen als kerk.
Samen geven we kinderen hoop en de kans om een toekomst op te bouwen waar zij recht op hebben.
De 11-jarige Samar moest haar huis in Khartoem ontvluchten. Samen met haar familie woont zij nu in een schoolgebouw. Haar wens is dat de oorlog stopt, zodat ze weer naar huis kan.