300.000 kinderen op de vlucht in Libanon, situatie kritiek

1 oktober 2024

De escalatie van het conflict met Israël heeft grote impact op kinderen in Libanon. De afgelopen week zijn meer dan 80 kinderen omgekomen bij gewelddadigheden. Ruim één miljoen mensen zijn op de vlucht, waaronder 300.000 kinderen. Dit terwijl basisvoorzieningen zoals water en gezondheidszorg instorten.

Amir met zijn familie ontheemd

Amir, 4 jaar oud, ontheemd uit Zuid-Libanon. Hij is met zijn familie in de Libanese universiteit Beiroet die is omgebouwd tot een schuilplaats.

Amir, 4 jaar oud, ontheemd uit Zuid-Libanon. Hij is met zijn familie in de Libanese universiteit Beiroet die is omgebouwd tot een schuilplaats.

Gebrek aan water en medische zorg

25 waterinstallaties zijn kapot, waardoor de toegang tot schoon drinkwater voor 360.000 mensen wordt bedreigd. Ook zijn 30 gezondheidscentra gesloten, waardoor mensen zonder medische hulp zitten. Vooral kinderen worden hierdoor getroffen.

Scholen dicht, onderwijs ligt stil

Door het conflict kunnen duizenden kinderen niet naar school. Scholen worden nu gebruikt als schuilplaatsen. Het nieuwe schooljaar is uitgesteld, wat grote gevolgen heeft voor de ontwikkeling van duizenden kinderen. Veel kinderen zijn bang en gestrest door het aanhoudende geweld.

UNICEF roept op tot internationale hulp

UNICEF roept op tot directe en massale internationale steun om kinderen in Libanon te ondersteunen. UNICEF heeft vandaag een plan gelanceerd om levensreddende hulp te bieden aan één miljoen mensen, waaronder 350.000 kinderen. Hiervoor is $105,3 miljoen nodig. De hulp die UNICEF levert in Libanon focust zich op schoon water, sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, en bescherming van kinderen. Ook zorgen we voor warme dekens tegen de kou. Speciale aandacht hebben we voor psychologische en psychosociale steun aan kinderen en hun families. 

In Libanon zijn 300.000 kinderen op de vlucht

Help de Libanese kinderen in nood

Doneer nu