Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Stap 3: Hulpgoederen op transport

Als de tijd dringt en elke dag wachten er één te veel is, dan is vlotte verzending van hulpgoederen essentieel.

Te land en ter zee

Binnen een paar dagen landde een eerste vliegtuig vanuit Kopenhagen op de Bahama's met hulpgoederen van UNICEF. Bij een acute ramp zoals deze, kiest UNICEF voor snelheid, en dus voor transport per vliegtuig. Hulpgoederen die iets langer kunnen wachten, worden per boot getransporteerd. Vanaf het vliegveld werden de eerste hulpgoederen per vrachtwagen naar de getroffen gebieden vervoerd. De hulpgoederen die per boot werden verzonden, kwamen na ongeveer een week aan.

1,5 ton hulpgoederen

De eerste zending van UNICEF, die op 7 september aankwam op Nassau International Airport, bevatte 1,5 ton aan levensreddende goederen. Ruim 400.000 waterzuiveringstabletten, watertanks met een inhoud van 5.000 liter en 1.000 jerrycans. Deze goederen werden zo snel mogelijk gedistribueerd onder de getroffen families op de Bahama’s.

Lees verder

In 4 stappen: noodhulp op de Bahama's

Stap 4: Afleveren